Diverse foto's die een indruk geven van de methodes van werken:

 1. Spinoza rust in Amsterdam op een schroefinjectiepalen-fundering van Walinco

 2. Schroefinjectiepalen voor vernieuwing van een steiger in de Maas aan de Oosterkade in Rotterdam van januari tot maart 2007. Idem.

 3. Digitennemasten in Groningen, Oss en Apeldoorn, ca. 100 m hoog, uitgevoerd in 2006.

 4. ca. 200 schroefinjectiepalen voor de dijkverzwaring in Sliedrecht in augustus tot oktober 2006, uitvoering met 2 boormachines.

 5. De binnenplaatsen van het Rijksmuseum werden voorzien van kelders met opbouw. De oude fundering op Waalpalen werd vervangen door schroefinjectiepalen. De eerste paal, daarna het boren van ca. 500 schroefinjectiepalen. Er werden maximaal vier funderingsmachines ingezet. Het project werd uitgevoerd gedurende ca. 2 maanden in de periode juli tot september 2006.

 6. Schroefinjectiepalen voor de nieuwbouw van de IT aan de Amstelstraat in Amsterdam in mei 2006.

 7. Ca. 80 trillingvrij gedrukte stalen buispalen voor het opvijzelen van een school in Billerbeck, Duitsland, omstreeks april 2006.

 8. Schroefinjectiepalen voor funderingsherstel en vijzelen van de Riddertoren van Kasteel de Haar van december 2005 tot januari 2006.

 9. Na de bouw van een blok woningen bleek de uiterste bouwmuur en een deel van het huis te zakken, waarna wij ingeschakeld werden om een deel van het huis te voorzien van een nieuwe fundering met consolepalen, 2006.

 10. Nieuwbouw en renovatie, Universiteit van Amsterdam, ca. 250 schroefinjectiepalen, draagkracht 800 kN tot 1200 kN, uitgevoerd in de periode van januari tot april 2005.

 11. Stalen buispalen voor een verbouwing van De Nederlandsche Bank, uitgevoerd in augustus 2004.

 12. Koninklijk Theater Carré had een geheel nieuwe fundering nodig. In de piste maakten wij de palen met een middelgrote schroefinjectiepalenmachine, evenals de twee palen buiten het gebouw. Een groot deel van de 235 palen werd gemaakt in kleine hoekjes en gaatjes met kleine machines. Het project werd uitgevoerd gedurende ca. 5 weken in de periode februari tot april 2004. Zie ook dit artikel.

 13. Ankerpalen voor een liftput in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum, en het indrukken, trillingvrij, van een liftbuis met een diameter van een meter, nog een foto van het drukken van de liftbuis. Voor dit project maakte de Walinco groep eveneens de stalen buispalen, het vijzelwerk, de bodeminjecties en de trillingvrij in segmenten gedrukte Berliner wand. Het project werd uitgevoerd van oktober 2003 tot maart 2004.

 14. Maison Descartes, het Franse consulaat, werd voorzien van een geheel nieuwe fundering met behulp van 261 schroefinjectiepalen lang 19 meter. Hiervoor werden twee kleine funderingsmachines ingezet, klik voor foto tweede machine. De palen werden aangebracht in kleine gangen onder de gewelven, in een smalle gang op de binnenplaats en in zeer kleine ruimten in het sousterrain. De slanke palen werden aan de bovenkant afgewerkt met grote stalen kopplaten. Het project werd uitgevoerd in de periode van februari tot april 2004.

 15. Het maken van 46 schroefinjectiepalen voor de verbouw van een winkel aan de P.C. Hooftstraat 101 te Amsterdam in januari en februari 2004. Het project bestond uit twee panden. In het tweede pand werd een tweede funderingsmachine ingezet.

 16. Het Catshuis, gefundeerd op betondrukpalen, getrokken aan de vloer, en daarna aan de voorgevel en gedeeltelijk onder het gebouw ontgraven, gefotografeerd vanaf de voorzijde. De 82 funderingspalen zijn door Walinco ingedreven in 2002 en 2003. De palen fundering tevens als Berliner wand en voorzien in de horizontale stabliliteit van het gebouw. Berliner wand, ontgraving en fundering in close-up.

 17. Het maken van stalen buispalen lang ca. 15 meter, diameter 355 mm voor het Internationaal Strafhof te Den Haag, met de funderingsmachine staand op het dak, lassen, weer met de funderingsmachine staand op het dak, gezien vanaf de straat, gezien vanaf de achterzijde, uitgevoerd in oktober 2003.

 18. Behalve de 100 schroefinjectiepalen voor de nieuwbouw van het politiebureau aan de Elandsgracht te Amsterdam, maakte Walinco ook enkele stalen buispalen in het water.

 19. Het maken van schroefinjectiepalen lang ca. 20 meter voor een nieuwbouw aan de Prins Hendrikkade 2-4, hoek Singel te Amsterdam tussen oude monumentale panden en een foto van de installatie voor het maken van het grout, uitgevoerd in april 2003.

 20. Het ca. tien centimeter opvijzelen van één zijde van een verzakte één jaar oude woning op twee stalen buispalen aan de hoek bij de voorzijde en op palen met console aan de zijgevel en op twee stalen buispalen aan de hoek bij de achterzijde en bediening van de hydraulische cilinders. De woning was gefundeerd op prefab betonpalen waarvan er één of twee stuks waarschijnlijk in een minder goede laag geplaatst waren. De door Walinco voor het vijzelwerk nieuw gemaakte stalen buispalen zijn veiligheidshalve enige meters dieper geslagen.

 21. Het maken van gekoppelde injectiepalen lang ca. 12 meter voor het funderingsherstel van de McDonalds vestiging op de hoek van Ferdinand Bolstraat en Albert Cuypstraat te Amsterdam, vrijwel trillingvrij en bij beperkte hoogte, langs de toekomstige Noord-Zuidlijn, uitgevoerd in november en december 2002. De bijzonderheid van dit funderingsherstel was de aanwezigheid van de bestaande kelder, waar het werk geheel omheen uitgevoerd moest worden. Het tijdschrift Bouwwereld schreef dit artikel (pag.1, pag.2) over dit project, dat hier geplaatst is met toestemming van Bouwwereld.

 22. Het maken van schroefinjectiepalen lang ca. 19 meter voor een nieuwbouw van een complex aan de Willemsparkweg te Amsterdam, trillingvrij en bij beperkte hoogte onder het stempelraam tussen de beide buurpanden, uitgevoerd in oktober 2002.

 23. Het uitvoeren van een funderingsherstel met 215 gekoppelde injectiepalen uitgevoerd als 'wortelpalen' geboord door de muren. Het gebouw is een oud klooster te Baexem, Limburg. Voor dit funderingsherstel is het niet nodig de muren te verwijderen. Op deze foto is de toestand na uitvoering maar voor reparatie van de sparingen in de muren zichtbaar. De opdracht van het C.O.A. betrof het ontwerp en de uitvoering van het funderingsherstel. Het werk is uitgevoerd in de periode mei en juni van het jaar 2002. Klik hier voor nog meer foto's samen in een pdf-bestand.

 24. Het maken van stalen buispalen, lassen, lassen, lassen voor het funderingsherstel van een monumentale boerderij te Pijnacker, uitgevoerd in maart 2002. Wij danken de heer Eijkmans van de gemeente Pijnacker die de foto's heeft gemaakt en aan ons ter beschikking heeft gesteld.

 25. Het maken van de eerste stalen buispaal voor een verbouwing van school Het Kompas te Alblasserdam, waarbij de machine op afstand bediend werd door betrokkenen van de school, uitgevoerd in september 2001.

 26. Het trillingvrij drukken van stalen buispalen via 2 kelderniveaus en een op de onderste keldervloer gemonteerde buis, ca. 1,5 meter onder het grondwaterniveau, uitgevoerd in juli 2001.

 27. Het maken van grondverdringende micropalen, trillingvrij in een in bedrijf zijnde installatie bij Eastman Chemicals te Europoort, uitgevoerd in augustus 2001.

 28. Het maken van stalen buispalen vanaf een ponton in het water voor een parkeergarage te Zwolle, uitgevoerd in mei 2001.

 29. Het maken van stalen buispalen met een spiksplinternieuwe machine te Schiphol, uitgevoerd in april 2001.

 30. Nieuwbouw Slot Schagen, het maken van schroefinjectiepalen voor een belasting tot 250 ton.

 31. Het maken van ca. 550 stalen buispalen voor een geheel nieuwe fundering van 'de Admirant' te Eindhoven, een project van Rond de Admirant b.v. (samenwerking IBC Vastgoed b.v. en de Nationale Investeringsbank n.v.), uitgevoerd in februari t/m april 2000:
  foto 1,
  foto 2,
  foto 3,
  foto 4,
  foto 5,
  foto 6, binnen in het gebouw.

 32. Het maken van 109 stalen buispalen met uitgeheide voet, trillingvrij, volgens de werkwijze 'trekken aan een vloer', voor funderingsherstel van een groot woonblok aan de Alexanderkade te Amsterdam.
  Het drukken van een paal ( foto 1, foto 2, foto 3),
  waterpassen van de paal voor het in de juiste richting stellen van het volgende buisdeel,
  het lassen van de buizen onder moeilijke omstandigheden.

 33. Het maken van stalen buispalen voor herstel van de fundering van de kerk te Schellingwoude (foto 1, foto 2).

 34. Proefbelasting van een stalen buispaal, Rokin, Amsterdam.

 35. Het heien van stalen buispalen met diameters van 355 mm tot 457 mm, lang 20 tot 24 meter, met twee heistellingen in een bedrijfshal van Nedlloyd te Amsterdam.

 36. Het drukken van stalen buispalen met uitgeheide voet bij een werkhoogte van 1,2 meter. Een werk aan de Weesperzijde 103 te Amsterdam, paaldiameter 324 mm, paallengte ca. 12 meter, paalvoet diameter ca. 500 mm. Foto's met achtereenvolgens: lassen, drukken, stellen, lassen, drukken

 37. Het indrijven van 45 stalen buispalen in woningen en café aan de Westerdoksdijk 48-50 te Amsterdam, paaldiameter 219 mm, paallengte ca. 19,5 meter, werkhoogte ca. 3 meter, ten behoeve van het funderingsherstel uitgevoerd met behulp van een kleine funderingsmachine in de periode juli-juli 1994.

 38. Het indrijven van een stalen buispaal aan de Keizersgracht 84 te Amsterdam, paaldiameter 219 mm, paallengte ca. 14 meter, werkhoogte ca. 3,5 meter, met behulp van een kleine heimachine op rupsbanden.

 39. Het opvangen van een kolom door middel van een betonconstructie die dwars door de kolom heen aangebracht wordt. Daarna werden vier betondrukpalen diam. 280 mm, lang ca. 9 m ingedreven volgens de werkwijze trekken aan een vloer, werk: Martinikerk te Bolsward

 40. Het lassen van stalen buispalen ten behoeve van een 500 meter lange transportpand, waaronder dikwandige stalen palen (23 m lang) voor het opnemen van zeer grote horizontale krachten

 41. Het meten van spanningen in stalen buispalen tijdens het heien, proef op ons eigen proef-terrein te Amsterdam voor het onderzoek aan een nieuwe heimethode

 42. Het maken van een betondrukpaal diameter 324 mm, lang ca. 12 meter in een 0,65 meter smalle gang in een kelder, werkhoogte ca. 2 meter, Plantage Parklaan 24, Amsterdam

 43. Schilderij van de funderingswerkzaamheden voor het Historisch Museum, het voormalig Burgerweeshuis, aan de Kalverstraat te Amsterdam. Het werk is gefaseerd uitgevoerd rond 1965 door De Waal's Industrie n.v. Er werd een groot aantal betondrukpalen gemaakt.

 44. Het maken van stalen buispalen bij een werkhoogte van 2,1 meter, Amsterdam

 45. Betondrukpalen op de Reguliersdwarsstraat te Amsterdam .

 46. De eerste Schroef-verbinding-paal, te Kudelstaart, 1988.

 47. Stalen buispalen in een garage-bedrijf te Amsterdam-Noord

 48. Betondrukpaal te Leiden, dwars door een fundering van een oude stadsmuur tot 2 meter diep - het hakken van de gaten door de fundering kostte een dag per paal.

 49. Het drukken en pulsen van een stalen buispaal onder een muur bij een werkhoogte van minder dan een meter - een van onze bijzondere specialismen

 50. Het maken van 64 schoorpalen diameter 324 mm, lang ongeveer 16 meter, draagkracht 60 ton, volgens het systeem trekken aan een vloer (en gelijktijdig pulsen). Het herstel van de fundering van 4 de pijlers van de Sint Maartenstoren te Tiel.

 51. Het opvijzelen van het huis van V.J. de Waal te Amsterdam met behulp van op elke paal een staalconstructie bevestigd aan de betonconstructie

 52. Het maken van stalen buispalen in de kelders van het Amstel Hotel te Amsterdam

 53. Het lassen van een stalen buispaal

 54. Het slaan van een schoorpaal diameter 457 mm, lang ca. 18 m bij beperkte ruimte (in een hoek) voor het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium te Amsterdam, en dezelfde paal gezien van een andere kant

 55. Barbizon Hotel, Zeedijk, Amsterdam, aanvoer betonpaalelementen per schip

 56. Amstel Hotel, Amsterdam, het opstellen van de heistelling bij werkhoogte 1,2 meter

 57. Onze machinist bekijkt de situatie, na de vorige dag bezig geweest te zijn de heistelling op te stellen. Het werk is in de Beurs van Berlage.

 58. Het drukken van de laatste paal, bij een werkhoogte van ca. 1,2 m, voor het huis van V.J. de Waal, Amsterdam

 59. In december 1988 werden in de kerk te Leimuiden 70 palen trillingvrij gedrukt en 4 palen geslagen. Deze foto laat het slaan van de laatste paal zien.

 60. In winkelcentrum Makado te Purmerend, maakten wij stalen buispalen voor fundering van het gehele voetgangersgebied, terwijl het winkelcentrum in gebruik bleef.

 61. Palen diameter 355 mm, lang ca. 20 meter voor uitbreiding en een nieuwe natuurstenen voorgevel en zijgevels van een kantoorgebouw aan de Weesperstraat te Amsterdam.

 62. Proefbelasting van één van de eerste SV-palen.

hoofd-pagina